javeel

 

Ja veel…

…on minu tööriistakohvris EFT.

EFT e. emotsionaalse vabaduse tehnika on tehnika, mis ühendab Idamaade tarkuse nõelravist ja keha energiakanalitest ehk meridiaanidest Lääne psühhoteraapiaga. Selle abil saab inimene lühikese aja jooksul vabaneda erinevatest psühholoogilistest ja füüsilistest probleemidest.

Nõelravi punktidele koputamine saadab meeldiva signaali otse keskaju stressikeskusesse ja pääseb stressile ligi nii füüsilisel kui emotsionaalsel tasandil. See on justkui massaaž keset psühhoteraapia seanssi. EFT-d nimetatakse sageli ka emotsionaalseks akupunktuuriks, kuna akupunktide koputamise ajal hoitakse tähelepanu probleemil, milleks võib olla valu, ebameeldiv mälestus, negatiivsed emotsioonid, sõltuvused, ärevus, depressioon, lein, paanikahood, süütunne, kurbus, häbi, madal enesehinnang, stress, ülesöömine, sõltuvused, traumad, õnnetused, seksuaalne ahistamine, peavalud, unetus, füüsilised valud ja erinevad foobiad. EFT korrektse rakendamise korral vabastatakse probleemi põhjustanud emotsioon ja energiablokeering antud piirkonnas laheneb. 

EFT teooria ütleb, et kui inimesed elavad läbi negatiivseid emotsioone, jääb see neisse pikemaks ajaks ja häirib nende energiasüsteemi. Seega eeldatakse, et mitte minevikutrauma ei ole mõne füüsilise või vaimse häda põhipõhjus, vaid keha meridiaanisüsteemi tasakaalutus. Akupunkte koputades taasluuakse tasakaal.

Teaduslikum selgitus EFT toimimise kohta on selline, et akupunktidele koputamine tekitab justkui elektrilise laengu, mis liigub mööda sidekude väiksema elektrilise takistuse suunas. Kui traumaatiline mälestus on teadvusesse toodud, aktiveeritakse sellega ka piirkond kehas, kus esmane mälestus traumast lõksus on. Samaaegselt annab akupunktidele koputamine kehale rahustava, turvalisuse signaali, mis pole kooskõlas traumaatilise mälestuse emotsiooniga. Seega ajal, mil mõistus saadab välja ohusignaale, saab keha koputamise kaudu vastupidiselt teateid turvalisest olukorrast. See lahutab aktiveeritud mälestuse stressireaktsioonist. Otseselt stressi reguleerimisega seotud geenid aktiveeritakse ja kehareaktsioonid rahunevad. Neis piirkondades, kus emotsioon kinni oli, väheneb füüsiline pinge ning vabaneb traumaatiliste emotsioonide intensiivsus.

    Lihtne ja samas efektiivne meetod.

Ja veel…

…on teraapiakaardid üks hea vahend iseendaga parema kontakti leidmiseks

Teraapiakaardid ei ole ennustamise kaardid vaid metafoor  e. sümbolkaardid. Meie elu annab meile pidevalt märguandeid, elu räägib meiega, aga paraku mitte meie emakeeles, vaid sümbolitega. Kahjuks ei vaevu me neid elu märguandeid märkama ja kui ka märkame, siis ei oska tõlgendada. Kui oskaks, teeks see meie elu palju lihtsamaks, sest tegelikult me teame vastuseid oma küsimustele, aga alati ei leia me neid oma alateadvusest üles. Ja me teame ka seda, mis on meie jaoks õige lahendus meie probleemidele, aga me ei usalda oma sisetunnet, me ei oska sõnadesse panna oma tundeid ja mõtteid.  Kummalisel kombel aitavad kaardid imeliselt sõnastada meie probleeme ja lahendusi. Olen kogenud, et inimesed ei usalda iseennast, aga usaldavad kaarte. Ja see on tervendav ning  samas üks tore ja suurepärane võimalus õppida iseennast paremini tundma ja usaldama.

 

javeel