Kuidas ma Sind toetan

Haigus on punane stopp märk, mille juures inimene peab peatuma ja uurima, mida ta enda juures valesti teeb. Haigus tekitab vajaduse muutusteks. Tervenemine tähendab seda, et inimene hindab oma elu ümber nii mõtlemise, toitumise kui ka liikumise suhtes ning on nõus oma elu muutma. Tervendaja ülesandeks on peegeldada inimesele teda ennast tagasi ning juhtida tähelepanu vigadele, aidates energia uuesti liikuma ning panna tśakrad tööle. Tervenemise protsessis on tervendaja toetaja ja nõustaja rollis, inimesele aga jääb vastutus tema enda elu ees. Kui inimesel on suhtumine, et keegi teine peab sõrmenipsuga kõik tema hädad kõrvaldama, aga samal ajal kahjustab ise oma keha edasi, siis tervenemist ei toimu.

Muutused hakkavad pihta alati seestpoolt väljapoole. Igal haigusel on oma põhjus ja tagajärg. See põhimõte aitab mõista, mida tervendajad ja metafüüsikud on teadnud juba sajandeid – haigunähtudega tegelemine ei ravi haigust. See põhimõte selgitab sedagi, et haiguse põhjuse leidmiseks peab tervendaja viima põhjuse ja tagajärje ahela tagasi selle juurteni, mis peituvad energia ja tśakrate tasandil. Põhjus ja tagajärg on energiaravi põhjapanevaks põhimõtteks, kui tegemist on ilmsete haigusnähtudega, nagu valu, hingeline kannatus, suhteprobleemid ja/või kehaline haigus.

Holistilise käsitluse kohaselt on keha ja vaim lahutamatult seotud. Keha  kõneleb sinuga sümptomite kaudu. Keha nõrkadest kohtadest ja kaebustest saab nii mõndagi järeldada su mõttemaailma, uskumuste ja hoiakute kohta. Me võime  oma elus toimunud sündmused unustada ja neile mitte mõelda, kuid keha mäletab neid ikka. Kui sa hakkad mõistma, mida teatud kehapiirkond sulle näiteks valu, põletiku, kasvaja vmt. kaudu öelda tahab, on tee tervenemisele avatud.

Päris stressivaba elu ei ole inimestel võimalik elada. Stressitekitavad olukorrad iseenesest kahjulikud ei ole - need on olukorrad, mis esitavad  inimesele väljakutse ja teda arendavad. Kahjulikuks osutuvad nad siis, kui  keha  oma loomulikul viisil tasakaalu tagasi ei saa ning jäljed füüsilistest ja emotsionaalsetest traumadest säilivad kehas. Kui keha annab sulle valu  või väsimusega märku(ja keha ei valeta kunagi), et midagi sinu mõtlemises või käitumises ei ole sinu tegeliku olemusega kooskõlas, siis on õige aeg hakata otsima vastuseid ja vaatama iseendasse.

 

javeel