javeel

Reiki

Reiki on üks iidsemaid inimkonnale teadaolevaid tervendamismeetodeid. Reiki on spetsiifiline energia, mis aitab inimese omaenda tervendamissüsteemil täie võimsusega töötada. See aitab saavutada vitaalsust ja tasakaalu.
Reiki läte asub Tiibetis ning reikist on juttu ka India iidsetes 2500-aasta vanustes sanskritikeelsetes kirjutistes. Jaapani munk dr Mikao Usui taasavastas selle 19.sajandil. Dr Usui järgi nime saanud loomulik tervendamise süsteem on edasi levinud reiki meistrite kaudu ning seda kasutatakse tänapäeval kogu maailmas.
Reiki on jaapanikeelne sõna, mis tähendab universaalset eluenergiat. Reiki on suurepärane tehnika stressiga toimetulekuks. Reiki energia saamine tõstab kehas loomulikku eneseravimise (paranemise) võimet. Energia on kogu elu alus. Mida enam energiat on meie käsutuses, seda enam suudame samm-sammult parandada oma tervist ning suurendada heaolu.

Reikist võib saada järgmist kasu:
• Tugevdab immuunsüsteemi.
• Aitab leevendada valu.
• Abistab iga teadaoleva füüsilise ja vaimse haiguse ravimisel.
• Töötab nii sümptomite kui nende sügavamate põhjustega.
• Leevendab stressi ja aitab lõdvestuda.
• Tasakaalustab ja harmoniseerib näärmete ning organite funktsioneerimist.
• Puhastab energiablokeeringutest ning allasurutud emotsioonidest.
• Tasakaalustab tshakraid (energiakeskusi).
• Toimib hästi koos traditsioonilise meditsiiniga ning aitab kaasa selle tulemuslikkusele.
• Tõstab intuitsiooni.
• Toetab vaimset arengut.
• Reiki töötab füüsilisel, mentaalsel, emotsionaalsel ja vaimsel tasandil.
• Reikist saadav kasu ei ole piiratud tervendamisega. Reikit võib kasutada situatsioonide parandamiseks, eesmärkide saavutamiseks, takistuste ületamiseks, võimalused on piiramatud.

Reiki tugevdab ja harmoniseerib immuunsüsteemi. Me kasutame oma elujõu energiat ning reeglina me seda ei uuenda. Kuid reiki abil on võimalik täiendada meie tühjaksammutatud energiavarusid ning sel moel tervendada keha. 
Nagu ummistunud torustikku puhastavad puhastusvahendid, mida meedias reklaamitakse, nii eemaldab reiki energiatõkked, pannes liikumatu või väheliikuva energia jälle voolama. Energia suundub piirkondadesse, kus selle liikumine on miskipärast aeglustunud või takistatud, ning hakkab tasahaaval tõkkeid purustama. Järk-järgult hakkab energia taas vabalt voolama ning aitab taastada inimese sisemise tasakaalu.

Kuidas toimub reikiga tervendamine?

Reiki praktik toimib energiakanalina. Reiki praktik ei „suru” energiat ravitava kehasse ega manipuleeri energiatega. Reiki tervendab neid, kes on nõus seda vastu võtma. Nõustumine eeldab inimese valmisolekut muuta oma kannatused vähem piinarikkaks. Vastuvõtja tõmbab energiat läbi enda energiasüsteemide ja tšakrate vajaminevas koguses ning vahendab seda vajalikesse kehapiirkondadesse, kus energia liikumine on aeglustunud või takistatud.
Reiki mõjub igaühele isemoodi. Tulemused on määratud patsiendi vajadustega reikiseansi ajal. Kõige tavalisem kogemus on sügav rahuseisund ja lõdvestus. Üsna levinud on kihelus, värin, sooja- või jahedustunne, tõmblused, nutt, naer ja kõhu korisemine. Mõnikord võib end meelde tuletada vana haav, kui reikit saab armistunud piirkond. Vahel on lühikest aega tunda kerget ebamugavustunnet, mis tuleneb mõne piirkonna pingete esilekerkimisest. See ei ole tavaline. Tüüpilisem on õnnestav, eufooriline tunne, mis laseb vajuda sügavasse lõdvestusseisundisse.

Mida tasub teada enne reikiseansile tulekut?
Reiki energiat vahendatakse raviseansil käte pealepanekuga, mis kestab reeglina umbes tund aega. Reiki-saaja on üleni riides, tavaliselt pikali, selili mugavas asendis massaazilaual või ükskõik millisel tasasel pinnal. Lõdvestumisele aitab kaasa vaikne meloodiline taustmuusika. Alustades reiki-saaja peast, paneb tervendaja käed eri asendites kehale või keha kohale ja hoiab iga asendit mõne minuti. Seejärel palutakse patsiendil ringi keerata ja ravitakse selga.
Kuna reiki ajal heidetakse üldiselt pikali, siis ei ole sugugi erakordne vajuda „reiki tukastusse”. Reiki ei mõju vähem kui vastuvõtja kogu selle aja magab. See võib olla just see mida oli vaja.

Pärast raviseanssi on paljud inimesed võrdlemisi unises ja lõdvestunud seisundis ning peaksid mõnda aega paigal istuma, enne kui autorooli istuvad.
Pärast reikit tuleks soovituslikult ära juua vähemalt üks klaas vett, sest vabanenud toksiinide tõttu on vaja organism puhtaks loputada. Ideaalsel juhul suurendatakse vedeliku, eelistatult vee joomist, järk-järgult 24-48 tunni jooksul peale seanssi. Seda kahel põhjusel: see hoiab ära peavalu, mille põhjustavad organismi jäänud toksiinid, teiseks võib reiki saamine kaasa tuua janu ning veepuudus oleks kahjulik.
Vähemalt 24 tundi peale seanssi ei tohi tarvitada alkoholi. Alkoholil võib olla soovimatu mõju toksiinide väljutamisest tingitud õrnale energiasüsteemile.
Teie mugavuse pärast on soovitav, et te ei sööks kõvasti enne või kohe pärast seanssi, kuna keha lõõgastub, energia läheb toksiinide väljastamisele ning seedimine võib olla pärsitud.
Võite tunda energiatulva ja suurt tegutsemisetahet.
Kui esineb soovi käia sagedamini tualetis, tunnete peavalu või iiveldust, siis ei maks sellest lasta ennast hirmutada. Need on soodsad reaktsioonid. Need on märgiks, et keha puhastub ja terveneb.
Tervenemise kriis
Mõnikord, kui on tervenemises just saavutatud edu, võib ilmneda kriis. Vahel toob kriis tagasi kõik algsed haigusnähud. Hea on teada, et see ei ole jääv nähtus. Ootamatult traumaatiline kogemus tähendab sageli tervenemise pöördepunkti ja näitab, et allasurutud emotsioonid on pinnale tulnud. Enamasti algab tervenemine just pärast selle punkti ületamist.
Kriis võib ilmneda ravi kiirenemise tagajärjel. Sügaval peidus olnud emotsioonide jäägid tõusevad pinnale ning see põhjustabki kriisi. Kriise iseloomustavad ka kontrollimatu nutuhoog või isegi nahalööbe ilmumine. Sellised asjad mööduvad tavaliselt kiiresti ning pole põhjust nende pärast muretseda.
Harilikult järgneb reikiseansile tugev heaolutunne ning seetõttu võivad kriisi ajal ilmnevad tagasilöögid mõjuda eriti häiriva kogemusena. Kui see peaks juhtuma, tuleb teada, et niisuguse iseloomuga katarsis ei tähenda tervenemise edutust, vaid seda peab võtma kui tervenemise üht osa.

Mida reiki ei ole:
o reiki ei ole meditsiinilise ravi asendaja 
o reiki ei ole ravim kõigi hädade vastu 
o reiki ei ole kultus ega veider sekt 
o reiki ei ole usk 
Reiki põhimõtted mis on kirja pandud sensei Usui poolt :
Olen vaba vihast
Olen vaba muretsemisest
Olen tänulik kõige eest
Annan endast alati parima
Austan iseend ja teisi 

 

javeel