Saame tuttavaks!

Tere, minu nimi on Piibe Vällo. Ja täna nimetan ma ennast Terviku terapeudiks. Miks? Räägin sulle sellest.

Olen sündinud, kasvanud ja keskkooli lõpetanud Tallinnas. Keskkooli viimases klassis tutvusin ühe toreda Lõuna-Eesti poisiga ja see sai määravaks minu edasiste õpingute valikul. Tallinna tüdrukuna soovisin rohkem teada saada maaelust ja seda võimaldasid õpingud Eesti Põllumajanduse Ülikoolis.

Põllumajanduskool andiski mulle teoreetilisi teadmisi ja praktilisi oskusi kuidas maal elada, kuid töötanud pole ma õpitud erialal päevagi. Aga selle toreda poisiga oleme tänaseks olnud abilelus 25aastat, meil on kolm last ja üks lapselaps. Kolhoosid ja sovhoosid lagunesid, sündisid lapsed ja mina sattusin tööle hoopis eraettevõttesse, kus töötasin 2003a.-ni.

Siis, nagu elus ikka juhtub, seisin valiku ees, et mida teha edasi. Vana töö enam ei sobinud, aga uut veel ei olnud. Ja kuna maapiirkonnas ei ole suuri valikuvõimalusi, siis otsustasin õppida midagi tegema oma kätega. Minu valik ei olnud raske, sest minu keha märguanded minule olid mind viinud kokku massaažiga ja olles ise sellest abi saanud, hakkasin mõtlema, et miks mitte sellega ka teisi aidata. Läbisin massaažikoolitused ja alustasin. Olin juba aru saanud, et igasugused tabletid ja kreemid keha palju ei aita ja nüüd sain tegeleda tegelike põhjustega otse. Nii ma vähemalt arvasin. Et masseerides pinges piirkonda, lahendan probleemi. Mida rohkem kogemusi tuli, seda selgemaks sai, et ka see on ainult sümptomitega tegelemine, sest keha annab meile märku, et midagi meie elus on siiski valesti, midagi on vaja muuta. Ja lihtsalt massaaž ei muuda kellegi elu. Kui klient läheb peale massaazi tagasi oma tavaelusse, kus ta peab võib-olla tegema tööd, mis talle ei meeldi, olema suhtes mis teda tegelikult ei rahulda või on tal muid stressi tekitavaid põjuseid, siis ei kao ka kehalised kaebused kuhugi. Mis minule tähendaks muidugi kestvat tööd. Aga pikapeale see mind enam ei rahuldanud. Soovisin pakkuda tulemuslikumat abi.

Vaatasin ringi ja leidsin enda jaoks Reiki. See on üks ütlemata hea ja tubli energia, mis lükkab liikuma energiablokeeringud kehas ja annab juurde lisaenergiat,et keha saaks hakata ennast ise tervendama.Ja mõneks ajaks tundus, et see aitab kaasa sügavamatele ja püsivamatele muutustele inimeses. Aga ainult mõneks ajaks. Siis sai mulle selgeks, et kui inimese mõtted on negatiivsed, kui ta ei tunne ennast oma kehas hästi, kui ta ei julge olla tema ise, siis on see kõige tugevam jõud peatamaks uuesti energia liikumine kehas. Niisiis jälle ajutine. Kus on siis lahendus? Jälle hakkasin ringi vaatama ja kuulama.

Ja siis tuli minu ellu Transpersonaalse psühholoogia ja hüpnoteraapia erakool TERVIKLIK MINA. See oli parim asi mis sai juhtuda. Koolis õppides said nii paljud minu küsimused vastused. Miks ma olen selline nagu ma olen? Miks ma käitun ja reageerin asjade peale nii nagu ma reageerin? Miks on minu elus inimesi, kes mind nii väga ärritavad? Kust on pärit minu ennastkahjustavad mõttemustrid? Mis ja miks mind hirmutavad? Ja mismoodi ma kõige sellega kahjustan oma keha. Kui ma saan nendest asjadest aru ja see mida ma näen, ei rahulda mind, siis saan ma seda ka muuta. Olles kõike seda iseenda peal kogenud ja avastanud, tundsin kohe, et seda pean mina ka teistega jagama. Sest tegelikult on see nii lihtne ja loogiline. Ja ma ei saa seda ainult enda teada jätta. Hakkasin kohtuma inimestega ja kuulama nende lugusid. Olen siiralt tänulik inimestele, kes mind usaldasid ja jagades oma elusid aitasid mul õppida ja kasvada. Kõik kliendid on olnud minu headeks õpetajateks.

Kohtudes inimestega, sain aru, et pole olemas elu ilma suheteta. Suhe pole ainult kahe partneri vahel, vaid ka kolleegide, vanemate ja laste, õdede-vendade vahel. Ja need suhted põhjustavad palju segadusi ja vääritimõistmisi. Me ei oska üksteist lõpuni kuulata, me arvame täpselt teadvat mida teine tahab öelda ja katkestame. Tihti tajume öeldus rünnakut ja asume kaitsele ja hakkame õigustama ennast süüdistades vastaspoolt. Ja parim kaitse on ju rünnak. Tahtes kaitsta iseennast, teeme haiget teistele. Ka teise inimese kuulamist saab õppida. See on minu kogemuse kohaselt üks raskemaid asju, aga võimalik. Ja tulemused on suurepärased. Aga tulemused on kõige paremad kui paar teeb seda koos. Kui mõlemad soovivad muutusi oma suhtesse, siis on parim viis seda õppida Imago suhteteraapias. Selleks,et tulla Imago suhteteraapiasse, ei pea paar olema suures kriisis. Piisab kui tahta muuta veelgi paremaks ja täiuslikumaks juba toimiv suhe. Pole olemas suhet mida ei saaks muuta veel paremaks.

Ja nüüd saan ma tegeleda inimese kui tervikuga: Reiki, hüpnoteraapia ja massaaž aitavad mul seda teha. Kõikide osadega tegelemine tagab parima ja püsivaima tulemuse. See on minu kogemus.

Ja see oli minu lugu. Sinu lugu loodan kuulda ja kuulata siis kui kohtume.

Seniks soovin sulle julgust olla sina ise!

Austuse ja armastusega,
Piibe